FDM gyártói képviselet

FDM gyártói képviselet

Vákuum Matracok Mi is az a vákuum matrac? Kényelmesebb vagy jobb mint a többi?

Mi is az a vákuum matrac?

Nagyon sokan keresnek nálunk is vákuummatracot. Észrevettük, hogy a vákuummatracokkal kapcsolatban általános a tévhit. A vákuum csomagolt matrac lényegében csak egy csomagolás technikai eljárás, nem pedig egy matrac típus, ami többet tudna mint a többi.  Az első vákuummatracokat Olaszországban készítették. A vákuum megoldással a céljuk első sorban a szállítási és a raktározási költségek csökkentése volt a feltalálóknak. Ezzel pedig matracot is olcsóbban tudták árulni.

Hogyan készül a vákuummatrac?

A kész matracot befóliázzák és egy a többtonnás nyomatékú présgép alá teszik. A gép összenyomja a matracot kiszorítja a szerkezetében található cellák közül a levegőt. A folyamat végén a fóliatömlő két végét lehegesztik, így a csomagolás felbontásáig a matrac vákuum alatt lesz, nem juthat vissza a matrac cellaszerkezetébe levegő. Az így összenyomott és két végén lehegesztett matracokat már könnyű összehengergetni.

Mit történik a vákuummatrac kibontása után?

A vákuummatrac fóliájának kinyitása után a levegő csak lassan áramlik vissza a matrachab szerkezetébe. A vákuumcsomagolás során a matrac cellaszerkezetét a vákuum technológiával átalakítottuk, hogy a levegőt kiszoríthassuk belőle, ezért a matrac egyes celláiban a lezárás után egyfajta vákuum keletkezik, ami lehetővé teszi majd a felbontás után a levegő beáramlását. Minden normál habanyag matrac igyekszik eredeti formájára visszaformálódni.

A vákuum technológia minden matrac esetében alkalmazható?

A válasz egyértelműen nem, hiszen csak azokat a matracokat lehet vákuumcsomagolással csomagolni, amelyek szerkezete erre alkalmas rugalmasságot és hajlékonyságot biztosít. 

Vákuummatracnak van-e bármi előnye a többi matraccal szemben?

A leírtak alapján egyértelmű, hogy a vákuummatracok se nem jobbak, se nem rosszabbak mint a többi matrac, mivel ez csak egy csomagolástechnikai eljárás és a matrac minőségétől teljesen független.

Tapasztalatunk, hogy a nagyon rossz minőségű matrac habokat nem szokták vákuum csomagolni, mivel előfodrulhat, hogy kibontás után nem áll vissza eredeti formájára. A rossz minőségűek mellett a prémium minőségű matracokat sem vákuum csomagolják általában.


Matrac Webshopunkban a vákuummatracok, vákuum matrac nagy népszerűségnek örvendek, sokan keresnek meg minket nap-mint nap ezekkel a matracokkal kapcsolatban. Előnyük a könnyű szállítás (így csökken a szállítási költség), megbízható minőség és az igazán kedvező ár.

Kérdezze meg bátran matrac szakértőnket és találja meg matrac webshopunkban az igényeinek megfelelő matracot. Ne feledje az FDM matracok kínálatában az olcsó és professzionális matracok széles választéka megtalálható.

Kérdezzen bátran: 06 70 883 3773

 
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ